7.1 Kwadraten en wortels

Hoofdstuk 7 - Kwadraten
 

In deze paragraaf leer je wat een kwadraat en een wortel zijn. Je leert ook dat het elkaars tegenovergestelde zijn, net zoals bij vermenigvuldigen en delen. Verder leer je dat je ook je rekenmachine kunt gebruiken om een kwadraat en wortel uit te rekenen. Dit komt van pas als je lange sommen gaat maken waar je heel goed de rekenvolgorde moet toepassen.

In het filmpje hieronder leer je hoe je het kwadraat en de wortel kunt uitrekenen. Let goed op bij negatieve getallen in het kwadraat. Er is en namelijk een verschil tussen -3 in het kwadraat en (-3) in het kwadraat. Kijk goed naar het filmpje.

Als je goed weet wat een kwadraat en een wortel zijn, dan kun je door naar de moeilijkere sommen. In de sommen die je vanaf nu gaat tegenkomen moet je erg goed de rekenvolgorde toepassen. Een handig ezelsbruggetje om de rekenvolgorde te onthouden is: Hoe Komen Wij Van Die Onvoldoendes Af? Belangrijk is steeds dat je de tussenstappen goed opschrijft want: zonder tussenstappen krijg je geen punten op je toets! Kijk goed naar het filmpje hieronder.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.