6.2 Rekenen met procenten

Hoofdstuk 6 - Procenten
 

In deze paragraaf leer je hoe je een deel van een geheel uitrekent. Bijvoorbeeld: hoeveel is 23% van 8000 ballonnen. Ook leer je hoe je de nieuwe prijs kunt uitrekenen als het gaat om een prijsverhoging of een prijsverlaging.

In het eerste filmpje leer je hoe je een deel van een geheel uitrekent. Dit doe je met behulp van de factor. Kijk goed naar het filmpje en pas dezelfde stappen toe bij de opdrachten uit het boek. Schrijf natuurlijk je berekeningen op!

In sommige gevallen heb je te maken met een prijsverhoging. Bijvoorbeeld de prijs van de kapper is dit jaar 3% duurder geworden. In andere gevallen heb je te maken met een prijsverlaging. Bijvoorbeeld wanneer je 34% korting krijgt op een bepaald product. Hoe je in dit soort situaties de nieuwe prijs kunt uitrekenen leer je in het volgende filmpje.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.