6.1 Breuken en procenten

Hoofdstuk 6 - Procenten
 

In deze paragraaf leer je over wat procenten zijn en wat procenten te maken hebben met breuken en decimale getallen. Uiteraard leer je ook hoe je met procenten rekent. We kijken dan vooral naar het omrekenen van breuken in procenten en in decimale getallen. Dit heb je later in het hoofdstuk weer nodig. In deze paragraaf leer je ook nog hoe je de korting uitrekent die je in een winkel kunt krijgen. Dat heb je nodig om de nieuwe prijs uit te rekenen.

Hoe je breuken, procenten en decimale getallen in elkaar omrekent dat leer je in het volgende filmpje. Zorg er voor dat je het rijtje van veelvoorkomende breuken en procenten uit je hoofd kent.

In een winkel zie je vaak aanbiedingen. Bijvoorbeeld 15% korting op een nieuwe televisie. Maar hoeveel euro korting krijg je dan? En misschien nog belangrijker: hoeveel moet je nog betalen? Hoe je dit kunt berekenen leer je in het volgende filmpje. Zorg ervoor dat je de formules uit je hoofd kent en dat je altijd de berekeningen opschrijft!

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.