4.2 Hoeken

Hoofdstuk 4 - Lijnen en hoeken
 

In deze paragraaf leer je over wat hoeken eigenlijk zijn, je leert kijkhoeken gebruiken en je leert de eigenschappen van 6 bijzondere hoeken.

Een kijkhoek is de hoek tussen twee kijklijnen in. Kijklijnen gebruik je om in een bovenaanzicht het gebied aan te geven dat iemand wel of juist niet kan zien. Hoe dit moet, dat leer je in het volgende filmpje.

Nu je weet wat een kijkhoek is gaan we een hoek in het algemeen bespreken. Je leert in het volgende filmpje waar het hoekpunt zit, wat de hoekbenen zijn, wat het gradenboogje is en hoe je aan kunt geven hoe groot een hoek is. 

Nu je weet wat een hoek precies is gaan we kijken naar zes bijzondere hoeken. Je moet de eigenschappen van deze hoeken kennen en je moet ze kunnen herkennen in allerlei situaties. Kijk dus goed naar het volgende filmpje.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.