2.6 Breuken vermenigvuldigen

Hoofdstuk 2 - Getallen
In de vorige paragraaf heb je geleerd hoe je breuken kunt optellen en aftrekken. In deze paragraaf gaan we leren hoe we breuken kunnen vermenigvuldigen.

In het eerste filmpje leer je hoe je een deel van een geheel uitrekent.

Breuken vermenigvuldigen is eigenlijk makkelijker dan breuken optellen of aftrekken. Het voordeel bij vermenigvuldigen is dat je de breuken nooit gelijknamig hoeft te maken. Als je een breuk vermenigvuldigd dan doe je “teller x teller” en “noemer x noemer”. Hoe dit precies werkt zie je uiteraard in het filmpje hieronder.

Als laatste filmpje bij deze paragraaf komen de moeilijkste sommen. We gaan hier de rekenvolgorde combineren met het rekenen met breuken. In principe heb je alles geleerd om deze sommen te kunnen maken. Er komen 2 lastige voorbeelden. Kijk goed stap voor stap hoe deze sommen worden opgelost. Uiteraard verwacht ik van je dat als je zelf zo’n som maakt je ook alle tussenstappen opschrijft! Veel succes met oefenen!

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.