2.2 Afronden

Hoofdstuk 2 - Getallen

 

In deze paragraaf leer je over het afronden van getallen. We bespreken drie situaties van afronden: het afronden van decimale getallen, het afronden op ronde getallen en het afronden in praktische situaties.

Allereerst kijken we naar het afronden van decimale getallen. Decimale getallen zijn kommagetallen en die cijfers achter de komma willen we niet altijd allemaal zien. Daarom moet je weten hoe je moet afronden. Bijvoorbeeld afronden op 1 decimaal of afronden op 2 decimalen.

Naast het afronden van decimale getallen moet je soms ook grote getallen afronden. Je maakt er dan mooie ronde getallen van. Bijvoorbeeld afronden op miljoenen of tienduizendtallen. Hoe je dat moet doen zie je in het volgende filmpje.

In sommige situaties gelden er andere regels voor het afronden. Je moet dan logisch nadenken. Bijvoorbeeld als het gaat om het aantal bussen dat nodig is voor een schoolreisje of het aantal pakken ijsjes dat nodig is om te trakteren. In het volgende filmpje vind je hierover uitleg en een voorbeeld om het duidelijk te maken. 

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.