8.3 Vergrotingsfactor

Hoofdstuk 8 - Inhoud en vergroten
 

In deze paragraaf gaat het over vergroten. Je leert de vergrotingsfactor uitrekenen en je leert hoe je kunt vergroten en verkleinen met de vergrotingsfactor. Daarnaast leer je ook hoe je de vergrotingsfactor kunt omzetten in een vergrotingspercentage.

In het eerste filmpje leer je wat vergroten is en hoe je de vergrotingsfactor kunt berekenen.

In de volgende twee filmpjes leer je hoe je de vergrotingsfactor kunt gebruiken om te vergroten en te verkleinen. Kijk goed naar de filmpjes om te leren hoe dit moet. Natuurlijk schrijf je altijd je berekeningen op.

In het filmpje hieronder zie je nog een voorbeeld van een moeilijkere vraag waarbij je de vergrotingsfactor moet berekenen en daarna ook gaat vergroten. 

In de laatste video van deze paragraaf leer je hoe je de vergrotingsfactor gebruikt bij vergroten op een kopieermachine. Je hebt dan een vergrotingspercentage nodig. Hoe je van de vergrotingsfactor een vergrotingspercentage maakt (en andersom) zie je in het filmpje hieronder.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.