8.1 en 8.2 Inhoud berekenen

Hoofdstuk 8 - Inhoud en vergroten
 

In deze paragraaf leer je om de inhoud te berekenen van een balk, kubus, cilinder, prisma, piramide en kegel.

Een balk, kubus, cilinder en prisma zijn regelmatige figuren. Een piramide en een kegel lopen allebei in een punt. In het filmpje hieronder leer je welke formule je voor welk figuur moet gebruiken om de inhoud te berekenen. Het is belangrijk dat je deze formules uit je hoofd kent.

In de filmpjes hieronder leer je van elk figuur hoe je de inhoud moet berekenen. Belangrijk is dat je eerst controleert of alle lengtematen in dezelfde eenheid staan (bijvoorbeeld allemaal in m, dm of cm) en dat je goed leest in welke eenheid je de inhoud moet berekenen. Van links naar rechts gaat het eerste filmpje over de balk, daarna komen de cilinder, prisma, piramide en kegel. Kijk goed naar elk voorbeeld en zorg ervoor dat je de berekeningen altijd opschrijft. Vergeet ook niet om goed af te ronden en de goede eenheid achter je antwoord te zetten. 

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.