5.3 Hoek berekenen met tangens

Hoofdstuk 5 - Goniometrie
 

In deze paragraaf leer je hoe je een hoek kunt berekenen met de tangens. Ook leer je dat je hoeken op twee verschillende manieren kunt noteren.

Je moet hiervoor het ezelsbruggeltje TOA kennen. Ook moet je weten dat je een hoek berekent door de tan-1 (inverse tangens) te gebruiken. In het eerste filmpje hieronder vind je de uitleg. In het tweede filmpje vind je nog eens twee voorbeelden. Je kunt bij het tweede filmpje eerst zelf proberen uit te rekenen hoe groot de hoeken zijn (zet het filmpje dan op pauze) en daarna kijk je of je het goed hebt gedaan. Zorg er vooral voor dat je de berekeningen op de juiste manier opschrijft!

Je kunt een hoek opschrijven met één letter. Je hebt het dan bijvoorbeeld over hoek A. Maar je kunt dezelfde hoek ook opschrijven met drie letters. Je hebt het dan misschien over hoek BAD. Je moet allebei de manieren van opschrijven (noteren) kunnen gebruiken om te weten over welke hoek we het hebben. Kijk goed naar het filmpje hieronder om te leren hoe je dit doet.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.