2.3 Doorsnede en lichaamsdiagonaal

Hoofdstuk 2 - Meetkunde
 

In deze paragraaf leer je hoe je de doorsnede van een ruimtefiguur op ware grootte kunt tekenen. Ook leer je hoe je de lengte van een lichaamsdiagonaal kunt berekenen.

In het filmpje hieronder leer je hoe je een doorsnede op ware grootte kunt tekenen. Er komen twee voorbeelden. Kijk de eerst mee en probeer de tweede dan zelf. Daarna kun je kijken of het je gelukt is door het filmpje af te kijken.

Er zijn twee manieren om de lengte van een lichaamsdiagonaal uit te rekenen. De eerste manier is door twee keer de stelling van Pythagoras achter elkaar te gebruiken. Dit heb je vorig jaar (in M2) al geleerd. Hoe dit ook al weer moet zie je in het eerste filmpje hieronder. In het tweede filmpje hieronder leer je een iets snellere manier: ‘de verlengde stelling van Pythagoras’. Beide manieren zijn goed. Kijk goed naar de filmpjes om te leren hoe het moet en schrijf natuurlijk steeds je berekeningen netjes op.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.