2.1 Koers en kaart

Hoofdstuk 2 - Meetkunde
 

In deze paragraaf leer je koershoeken tekenen en meten. Ook leer je met behulp van schaal uit te rekenen hoe lang iemand doet over het wandelen of fietsen van de ene plaats naar de andere plaats op een kaart.

In het eerste filmpje hieronder leer je hoe je een koershoek kunt tekenen. In het tweede filmpje leer je vervolgens hoe je een koershoek kunt tekenen die groter dan 180 graden is. Kijk goed en probeer de stappen vervolgens na te doen bij je eigen opdrachten.

Als je een koershoek kunt tekenen is het tijd om te leren hoe je een koershoek goed kunt meten. Dat leer je in het filmpje hieronder.

In het filmpje hieronder leer je hoe je de schaal van een kaart kunt gebruiken om uit te rekenen hoe lang je wandelt of fietst van de ene naar de andere plaats op een kaart. Je zult hiervoor ook wat dingen uit je hoofd moeten leren. Kijk goed naar het filmpje om te leren hoe dit moet.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.