10.0 SOS CAS TOA

Hoofdstuk 10 - Goniometrie
 

In deze paragraaf leer je hoe je de sinus, cosinus en tangens kunt gebruiken. Je kunt dit gebruiken om een hoek uit te rekenen en om de lengte van een zijde uit te rekenen. Je hebt hier het ezelsbruggetje SOS CAS TOA voor nodig.

In het eerste filmpje krijg je een algemene uitleg van SOS CAS TOA. Je leert waar deze ezelsbrug voor staat en je leert hoe je de verschillende zijden in een rechthoekige driehoek kunt herkennen. Welke zijde is de Overstaande rechthoekzijde, welke zijde is de Aanliggende rechthoekzijde en welke zijde is de Schuine zijde? 

In het volgende filmpje leer je hoe je SOS CAS TOA kunt gebruiken om een hoek uit te rekenen. We spreken ook af dat we de grootte van en hoek altijd afronden op helen. Om alle punten te verdienen is het belangrijk dat je de berekeningen op dezelfde manier opschrijft als ik in het filmpje laat zien.

In het laatste filmpje van deze paragraaf leer je hoe je de lengte van een zijde kunt uitrekenen met SOS CAS TOA. We spreken af dat we de lengte van een zijde afronden op 1 decimaal. Om alle punten te verdienen is het belangrijk dat je de berekeningen op dezelfde manier opschrijft als ik in het filmpje laat zien.

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.