1.2 Hoeken berekenen in driehoeken

Hoofdstuk 1 - Vlakke figuren
 

In deze paragraaf leer je hoe je hoeken kunt berekenen in driehoeken.

Vorig jaar heb je al geleerd hoe je de hoekensom van een driehoek kunt gebruiken. Weet je nog dat alle drie de hoeken in een driehoek opgeteld 180 graden zijn? Dit gaan we eerst herhalen in het volgende filmpje.

In het volgende filmpje leer je hoe je de hoekensom van een driehoek kunt gebruiken in gelijkbenige driehoeken. Als je een hoek gaat berekenen in een gelijkbenige driehoek moet je eerst bepalen welke hoeken de basishoeken zijn. Kijk goed naar het voorbeeld.

Als je goed weet hoe de hoekensom van een driehoek werkt kun je door naar het volgende onderdeel. We gaan nu hoeken berekenen in figuren waar meerdere driehoeken in elkaar staan. Je moet dan ook goed weten welke bijzondere hoeken er ook alweer zijn. Met name dat een rechte hoek 90 graden is en dat een gestrekte hoek 180 graden is kom je nogal eens tegen. Als je niet meer weet hoe dit precies zit kun je het volgende filmpje van vorig jaar nog eens kijken.

In het volgende filmpje zie je een voorbeeld van een lastig figuur waarin we stap voor stap hoeken gaan berekenen. 

Goed dat je dit blog hebt bekeken. Veel succes met het maken van je huiswerk of het leren voor je toets. Abonneer hieronder op de nieuwsbrief of op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s.